Discursul lui Putin se lasă aşteptat

Discursul lui Putin se lasă aşteptat

Putin se va adresa națiunii miercuri, 21 septembrie, în timp ce Rusia se pregătește să anexeze mai multe regiuni din Ucraina. Preşedintele rus trebuia să se adreseze ruşilor marți seara, dar discursul său a fost amânat fără explicații, a transmis The Telegraph.  

Putin a făcut Rusia și lumea întreagă să aștepte ore întregi pentru un discurs care nu a mai avut loc. Vladimir Putin anunţase că se va adresa naţiunii marți seara, pentru prima dată de la începutul invaziei din Ucraina. Discursul ar fi trebuit să se suprapună cu Adunarea Generală a ONU de la a New York, unde s-au adunat liderii lumii şi unde Vladimir Putin nu a avut acces.

Discursul lui Vladimir Putin a întârziat mult marţi seara. Era programat inițial pentru ora 20.00, a fost amânat pentru ora 21.00, dar apoi a fost din nou amânat pentru miercuri dimineaţa.

Forbes Rusia citează 2 surse potrivit cărora discursul înregistrat al lui Putin va fi difuzat „când se trezește orientul îndepărtat” al țării. Jurnalistul Dmitri Smirnov, acreditat la Kremlin, a spus că adresarea va avea loc la ora 08.00 dimineață.

Vladimir Putin urmează să se adreseze în dimineața de miercuri poporului rus într-o emisiune televizată, în timp ce deschide calea pentru anexarea oficială a zonelor ocupate din Ucraina.

Liderii instalați de Rusia în zonele ocupate din patru regiuni ucrainene – care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul țării – au stabilit planuri pentru referendumuri privind aderarea la Rusia, care urmează să aibă loc în câteva zile.

„Cu cât apariția anunțată a președintelui Putin este amânată mai mult, cu atât anunțurile din ea vor fi mai serioase”, a postat pe Telegram un analist pro-Kremlin, care apare frecvent la televiziunea de stat, Serghei Markov, citat de nytimes.com.

Se presupune că Putin ar putea să declare mobilizare generală, iar ruşii au început să caute pe internet variante cum ar putea fugi din ţară. 

Comenteaza