Declarații halucinante ale lui Dmitri Medvedev: „Rusia este într-un război sfânt cu Satana”

Declarații halucinante ale lui Dmitri Medvedev: „Rusia este într-un război sfânt cu Satana”
| Foto: dw.com

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a etichetat vineri războiul Rusiei din Ucraina drept un "conflict sfânt cu Occidentul stăpânit de Diavol". El a avertizat că Moscova va trimite toţi duşmanii ortodoxiei în "focurile eterne ale iadului".

Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis zeci de mii de oameni şi a declanşat cea mai mare confruntare cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba din 1962, când superputerile Războiului Rece s-au apropiat cel mai mult de anihilarea nucleară.

Dacă atunci era o luptă între două sisteme economice, capitalism vs comunism, acum este o luptă dusă la nivel religios între libertatea religioasă a Occidentului (care permite cetăţenilor să fie atei, agnostici sau să aibă libertatea de-aşi alege religia) vs fanatismul ortodox al Rusiei care acuză Europa şi America ca fiind "sataniste".

Medvedev, care s-a prezentat odată drept un preşedinte liberal şi reformator din 2008 până în 2012, a spus că Moscova se luptă cu „naziştii nebuni şi drogaţi de la Kievi”, susţinuţi de occidentali despre care spune că „le curge saliva pe bărbie din cauza degenerării”.

Ucraina şi Occidentul au respins în mod repetat afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin că Ucraina este condusă de fascişti care au persecutat vorbitorii de limbă rusă. În schimb, au prezentat războiul ca pe o acaparare brutală de pământ de către Moscova, transmite Reuters.

Într-un mesaj care marchează Ziua Unităţii Naţionale a Rusiei, Medvedev a spus că sarcina patriei este să-l „oprească pe conducătorul suprem al Iadului, cunoscut ca Satan, Lucifer sau Iblis”.

Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că Rusia are arme diferite, inclusiv capacitatea de a „trimite toţi duşmanii noştri în Gheena de foc”.

Comenteaza