Danezii ucid 17 milioane de nurci care ar fi purtătoare de SARS-CoV-2

Danezii ucid 17 milioane de nurci care ar fi purtătoare de SARS-CoV-2
| Foto: alephnews.ro

Danemarca a anunțat că va ucide 17 milioane de nurci din cauza unei mutații a virusului descoperite la aceste animale. „Avem o datorie față de propria noastră populație” a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen. 

Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat într-o conferință că „avem o datorie față de propria noastră populație, iar acum, cu descoperirea acestei mutații, avem o datorie față de întreaga lume. Mutația virusului la nurci ar putea amenința eficacitatea unui vaccin în viitor și de asemenea, s-ar putea răspândi din Danemarca spre celelalte țări.”

Focarele la fermele de nurci au persistat în Danemarca – cel mai mare producător mondial de blănuri de nurcă, în ciuda eforturilor repetate de sacrificare a animalelor infectate din iunie. Poliția, armata și garda națională vor fi dislocate pentru a accelera procesul de sacrificare, a spus Frederiksen, potrivit alephnews.ro

Conform autorităților, restricțiile vor fi intensificate și vor fi puse în aplicare pentru a ține virusul sub control în unele zone care găzduiesc multe ferme de nurci.

 „Cel mai rău scenariu este o nouă pandemie, care să înceapă din Danemarca” a spus Kare Molbak, directorul Institutului „Serum”.

Autoritățile au înregistrat cinci cazuri ale noii tulpini la fermele de nurci și 12 cazuri la oameni.

Comenteaza