Foto Au scăpat din mâinile teroriştilor Hamas, dar i-a ucis propria armată... "Din greşeală"

Au scăpat din mâinile teroriştilor Hamas, dar i-a ucis propria armată... "Din greşeală"
Emanuel (Mannie) Fabian - https://twitter.com
Dacă au scăpat din mâinile teroriştilor Hamas, i-a ucis propria armată... "Din greşeală"
Dacă au scăpat din mâinile teroriştilor Hamas, i-a ucis propria armată... "Din greşeală"
Dacă au scăpat din mâinile teroriştilor Hamas, i-a ucis propria armată... "Din greşeală"

Este vorba despre 3 ostatici israelieni au fost uciși vineri, din greșeală, de armata israeliană: Yotam Haim, în vârstă de 28 de ani, Samer Talalka, de 22 de ani și Alon Shamriz, de 26 de ani.

La 15 decembrie 2023, soldații Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) care operau în Shuja'iyya, Gaza, ca parte a invaziei israeliene din 2023 a Fâșiei Gaza, au împușcat din greșeală 3 ostatici israelieni luați în timpul atacului din 2023 condus de Hamas asupra Israelului.

Armata israeliană (IDF) a publicat duminică fotografii cu mesajele lăsate pe o clădire în care s-au ascuns cei trei tineri înainte de a fi împușcați, din greșeașă, de către trupele IDF, care spun că de fapt i-au confundat cu teroriștii.

Potrivit IDF, semnele pe care scria „SOS” și „Ajutor, 3 ostatici” au fost scrise folosind resturi de mâncare. Trupele au crezut inițial că clădirea a fost capcană. Se spune că, potrivit unei investigații inițiale, cei trei ostatici s-ar fi aflat în clădirea respectivă un timp, ceea ce poate însemna că aceştia ar fi reuşit să scape singuri din mâinile Hamas.

Chiar un oficial israelian care a prezentat primele concluzii ale anchetei a spus sâmbătă că este posibil ca cei trei ostatici să fi fost abandonaţi sau să fi evadat.

Cei trei ostatici israelieni ucişi din greşeală în Gaza de către forţele israeliene nu aveau cămăşi pe ei şi ţineau în mână un steag alb, arată primele verificări făcute în acest caz, au declarat sâmbătă reprezentanții Armatei israeliene, citați de Reuters. Incidentul a avut loc într-o zonă în care au loc lupte intense, iar militanţii Hamas operează în ţinută civilă şi folosesc tactici de disimulare, au susținut reprezentanții IDF, a transmis hotnews.ro

Comenteaza