Cum aplică ruşii carantina impusă? Au săpat tranşee ca să blocheze accesul celor infectaţi

Cum aplică ruşii carantina impusă? Au săpat tranşee ca să blocheze accesul celor infectaţi
| Foto: Dora Khamaganova/Facebook

Pentru a impune carantina, ruşii au săpat tranşee în jurul unui sat izolat din Siberia. Satul se află la 30 de kilometri de Lacul Baikal şi în apropiere de Parcul Naţional Tunka. Tranşeele au fost săpate şi pentru a-i opri pe turişti să treacă prin sat cu maşina, informează The Moscow Times.

Ruşii au săpat tranşee în jurul unui sat izolat din Siberia pentru a impune carantina. Este vorba de satul Shuluta, situat la 30 de km de Lacul Baikal, transmite Mediafax

Aici au fost raportate 49 de cazuri de Covid-19, la o populaţie de 390 de locuitori. Alţi 62 de oameni au intrat în contact cu cei infectaţi.
 
Focarul a izbucnit după un ritual şamanic, ţinut pe 10 iunie, de o femeie infectată. Tranşeele au fost săpate pentru a-i opri pe turişti să treacă prin sat cu maşina, mai ales că în apropiere se află Parcul Naţional Tunka. Măsura îi vizează şi pe localnicii care nu cred în coronavirus şi nu vor să se izoleze.
 
„La început erau doua tranşee, săpate cu un tractor, acum este un al treilea făcut cu un excavator. Oamenii le astupau cu lemne pentru a ajunge la râul Irkut şi mai departe.  Era uşor ca virusul să se răspândească”, a spus Dora Khamaganova, purtător de cuvânt al primăriei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza