Crimă "DE ONOARE": Şi-a strangulat fiica după ce aceasta şi-ar fi acuzat fratele de viol

Crimă "DE ONOARE": Şi-a strangulat fiica după ce aceasta şi-ar fi acuzat fratele de viol
| Foto: dailymail.co.uk

O tânără din Irak, care ajunsese celebră pe YouTube, ar fi fost sugrumată săptămâna trecută de propriul ei tată într-un gest așa-numit "crimă de onoare".

Crimele de onoare în comunitatea musulmană din Irak implică, de obicei, o rudă de sex masculin care ucide o femeie pentru că aparent aduce rușine familiei lor.

Legea din Irak permite pedepse atenuate pentru violență, inclusiv crimă, atunci când este făcută din „motive onorabile”, potrivit Human Rights Watch, transmite Insider.

Potrivit AFP, prietenii lui Tiba Ali au distribuit înregistrări audio pe rețelele de socializare cu un presupus conflict între Ali și tatăl ei, unde și-a acuzat fratele de agresiune sexuală. AFP nu a putut verifica însă înregistrările.

Ali a fugit din Irak în 2017 pentru a începe o nouă viață în Turcia și plănuia să se căsătorească cu iubitul ei născut în Siria.

Dar tânăra s-a întors în Irak pentru a sprijini echipa de fotbal a țării sale în ianuarie, familia ei a răpit-o, poliția încercând să medieze între Ali și rudele ei pentru a „rezolva disputa de familie".

Mai multe rapoarte au spus că tatăl a sugrumat-o în timp ce ea dormea, a raportat Associated Press. Tatăl ei s-a predat poliției, spunându-le că și-a ucis propria fiică pentru a „spăla rușinea familiei”.

Amnesty International a condamnat, de asemenea crima oribilă, spunând că „codul penal irakian încă tratează cu blândețe așa-numitele „crime de onoare”, care includ acte violente, cum ar fi atacul și chiar crima.

Comenteaza