Cine este românul arestat de FBI după violențele de la Capitoliu?

Cine este românul arestat de FBI după violențele de la Capitoliu?

Edward Florea este un român din SUA care a fost arestat la domiciliul său, marți seară. Acesta era anchetat și pentru presupuse legături cu Proud Boys. 

FBI-ul l-a arestat pe român, la domiciliu său, în Queens. FBI-ul i-a găsit acasă două săbii, 75 de cuțite și muniție. Polițiștii l-au căutat marți seară după ce au descoperit niște postări online în care amenința că va trimite o rulotă armată la Capitoliu, au declarat doi oficiali ai forțelor de ordine pentru ABC News.

La o înfățișare ce a avut loc miercuri, în instanță, procurorii federali l-au acuzat pe Florea că avea acasă două săbii, două topoare, 75 de cuțite de luptă și peste 1.000 de gloanțe pentru diverse puști, scrie site-ul The Daily Beast. Armele au fost descoperite în timpul percheziției de marți.

Procurorii au declarat că Florea s-ar fi descris drept un membru aspirant al Proud Boys, o grupare de extremă dreapta. El a spus FBI că nu a luat parte la suficiente reuniuni ale grupării, pentru a fi un membru plin. Procurorii federali au spus că acesta ar fi fost însă la un miting pro-Trump în Washington DC în decembrie anul trecut, alături de Proud Boys.

Bărbatul ridicat marți de ofițerii FBI, după percheziția casei sale din New York, va rămâne în detenție până la proces, a stabilit miercuri un judecător, potrivit site-lui The Daily Beast.

NBC mai notează că el are antecedente penale legate de arme de foc şi a fost arestat şi condamnat în 2014 pentru deţinere de arme.  Atunci, Eduard Florea a fost condamnat la un an de închisoare după ce la el acasă au fost descoperite zeci de arme. Acest adevărat depozit de arme ar fi fost găsit în posesia sa în Staten Island, a declarat un oficial de rang înalt al poliţiei.

Comenteaza