ChatGPT ar putea dispărea din Uniunea Europeană

ChatGPT ar putea dispărea din Uniunea Europeană
| Foto: rokas91 - Depositphotos.com

Şeful OpenAI, Sam Altman, a avertizat că eforturile Parlamentului European de a reglementa inteligenţa artificială ar putea determina producătorul ChatGPT să îşi retragă serviciile din UE.
 

Vorbind cu reporterii în timpul unei vizite la Londra în această săptămână, Altman a declarat că are „multe îngrijorări" cu privire la legea planificată de UE privind inteligenţa artificială, care urmează să fie finalizată anul viitor, informează Financial Times.

El a subliniat o mişcare a Parlamentului European din această lună de a extinde reglementările propuse pentru a include ultimul val de tehnologie de inteligenţă artificială de uz general, inclusiv modele de mari dimensiuni, cum ar fi GPT-4 de la OpenAI.

„Detaliile contează cu adevărat", a spus Altman. „Vom încerca să ne conformăm, dar dacă nu ne vom putea conforma, vom înceta să mai funcţionăm".

Avertismentul lui Altman vine în contextul în care companiile de tehnologie din SUA se pregătesc pentru ceea ce unii prezic că va fi o bătălie prelungită cu autorităţile de reglementare europene în legătură cu o tehnologie care a zguduit industria în acest an.

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a efectuat, de asemenea, un turneu în capitalele europene în această săptămână, încercând să influenţeze factorii de decizie politică în timp ce aceştia elaborează „garduri de protecţie" pentru a reglementa inteligenţa artificială.

Companiile americane din domeniul tehnologiei au îndemnat Bruxellesul să acţioneze cu mai multă prudenţă atunci când vine vorba de reglementarea inteligenţei artificiale, susţinând că Uniunea Europeană ar trebui să studieze în detaliu tehnologia pentru a stabili cum să echilibreze oportunităţile şi riscurile.

Comenteaza