Cel puțin 90 de morți şi 150 de răniți în atentatul de la Kabul revendicat de gruparea Stat Islamic

Cel puțin 90 de morți şi 150 de răniți în atentatul de la Kabul revendicat de gruparea Stat Islamic
| Foto: Profimedia

Un atentat a avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul care a blocat întreaga operațiune de evacuare. Sunt zeci de victime, printre care şi copii. Atentatul terorist a fost deja revendicat de gruparea Stat Islamic. 

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare.

Proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul. Printre decedați şi răniţi se află atât cetățeni afgani, civili cât și talibani, dar şi militari americani. 

Atacatorul a provocat explozia în zona intrării Abbey în aeroport, unde au loc perchezițiile corporale ale celor care vor să intre în aeroport pentru a se urca în avion.

Un martor ocular al atacului sinucigaș din apropierea aeroportului din Kabul a descris, pentru Reuters, momentul exploziei. Acesta spune că a fost o explozie „cu adevărat puternică”. „Eram cu toții acolo și dintr-o dată a avut loc explozia. Cel puțin 400-500 de oameni erau în zona respectivă”, a spus martorul, care a precizat că printre victime sunt inclusiv soldați ale trupelor străine.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul de la aeroportul din Kabul, scrie BBC. Anunțul a fost făcut pe contul lor media de pe canalul Telegram. Gruparea a arătat că un atacator sinucigaș - pe care l-au identificat - a detonat o vestă cu explozivi în mijlocul trupelor americane și al afganilor de la aeroport, conform digi24.ro. 

Și oficialii militari americani declaraseră că principalul suspect în cazul exploziilor este aripa locală a grupării Stat Islamic.

Comenteaza