Ce greșeli a făcut armata rusă de când a invadat Ucraina. Explicațiile șefului Pentagonului

Ce greșeli a făcut armata rusă de când a invadat Ucraina. Explicațiile șefului Pentagonului
| Foto: digi24.ro

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, spune că Rusia „au făcut o serie de pași greșiți”  după ce a invadat Ucraina.

Oferind o evaluare a trupelor Rusiei, Austin a spus într-un interviu pentru CNN că rușii „nu au progresat atât de repede pe cât și-ar fi dorit”.

El a explicat că forțele ruse „s-au confruntat cu probleme de logistică” și că nu a văzut dovezi ale „unei bune folosiri a informațiilor tactice” și nici „integrarea capacității aeriene cu manevrele de la sol”.

„Există o serie de lucruri pe care ne-am fi așteptat să le vedem, dar pe care nu le-am văzut... Multe dintre presupunerile lor nu s-au dovedit a fi adevărate când au intrat în această luptă", a spus el.

De la începutul invaziei în Ucraina, în urmă cu aproape o lună, trupele ruse au bombardat și distrus mari părți ale unor orașe-cheie, inclusiv Mariupol și Harkov, dar Ucraina a reușit să împiedice Rusia să cucerească zone mari din țară, inclusiv capitala Kiev.

„Cred că (Rusia) și-a imaginat că se vor mișca rapid și vor ocupa foarte repede capitala, dar nu au reușit să facă asta”, a spus șeful Pentagonului.

În fața rezistenței acerbe a Ucrainei, Rusia se confruntă, de asemenea, cu moralul scăzut al trupelor și are probleme cu aprovizionarea militarilor timiși pe teritoriul ucrainean, au declarat oficiali americani și NATO pentru CNN săptămâna aceasta, citat de digi24.ro.

Comenteaza