Bombele rusești cu fragmentație, interzise împotriva populației civile, fac ravagii în Ucraina. Chirurgii, îngroziți de rănile pacienţilor

Bombele rusești cu fragmentație, interzise împotriva populației civile, fac ravagii în Ucraina. Chirurgii, îngroziți de rănile pacienţilor

Bombele cu fragmentație lansate de ruși fac prăpăd în Ucraina. Deși folosirea lor împotriva populației civile este interzisă, soldații lui Putin utilizează din plin astfel de proiectile care împrăștie în toate direcțiile mii de fragmente metalice.

Rănile provocate de astfel de proiectile sunt cumplite. Drept dovadă stau mărturiile a doi tineri care au ajuns pe patul de spital din cauza acestor bombe folosite de ruși.

Dmitro de 19 ani este în stare de șoc după ce a petrecut săptămâni întregi la Terapie Intensivă. Șrapnelele i-au străpuns corpul și i-au perforat organele în mai multe locuri. Totul, în urma bombardamentelor din fața casei sale din Harkov, teatru de luptă din estul Ucrainei.

„A fost foarte greu la început, dar după aceea m-am împăcat cu situația”, spune Dmitro Kaliujni, într-un reportaj filmat de CNN, citat de digi24.ro. Tânărul a fost evacuat cu trenul și dus într-un spital din vestul Ucrainei, unde a fost supus mai multor operații.

Şi medicul lui Dmitri spune că încearcă din răsputeri să se obișnuiască cu rănile pe care le vede. „Am făcut intervenții chirurgicale despre care doar am citit în cărți. Am colegi cu experiență în Austria și Germania, dar nici ei nu mai văzuseră răni atât de grave...”, spune medicul Hnat Ihorovici Herici.

Şi Sofia, o fetiţă de 9 ani a ieșit de la Terapie Intensivă și se recuperează după ce un șrapnel de 1 cm i-a pătruns în creier în timp ce se îndrepta către casă. „Când a început să respire de una singură ... și m-a strigat pe nume, cu ochii în lacrimi. M-am bucurat atât de mult că m-a recunoscut, că nu și-a pierdut memoria”, mărturisește , mama Sofiei.

Comenteaza