Bill Gates a spus ce va fi după terminarea pandemiei: „Vor dispărea călătoriile”

Bill Gates a spus ce va fi după terminarea pandemiei: „Vor dispărea călătoriile”
| Foto: capital.ro

Miliardarul Bill Gates crede că, după ce pandemia de coronavirus în cele din urmă va dispărea, vor fi în continuare schimbări majore în ceea ce privește modul de călătorie al oamenilor și efectuarea afacerilor în viitor.

Bill Gates spune că jumătate din călătorie de afaceri o să dispară chiar și după pandemie. „Predicția mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele de la birou vor dispărea”, a declarat co-fondatorul Microsoft în timpul unei conferințe în această săptămână.

Gates a adăugat că, de acum înainte, companiile vor avea un „prag foarte ridicat” pentru a călători și pentru a desfășura întâlniri în persoană. 

La fel ca Facebook, Twitter și alte mari companii de tehnologie, Microsoft a anunțat deja o politică permanentă de lucru de la domiciliu pentru angajații eligibili.

Lucrătorii au, de asemenea, opțiunea de a alege dintr-un model hibrid în care aceștia pot face naveta la birou în unele zile, potrivit The National Interest, citat de capital.ro.

Gates a prevăzut pandemia încă din 2015. Acesta avertiza cu privire la amenințarea unei pandemii globale din 2015, remarcând că a organizat deja cinci mese rotunde virtuale în acest an cu directorii din domeniul farmaceutic, întâlniri care se fac de obicei față în față în New York. 

„Vom merge la birou oarecum, vom face unele călătorii de afaceri, dar dramatic mai puțin”, a spus el.

Comenteaza