BILANŢUL victimelor care au murit în cutremurul din Turcia şi Siria a crescut la peste 4.800 de oameni

BILANŢUL victimelor care au murit în cutremurul din Turcia şi Siria a crescut la peste 4.800 de oameni
| Foto: https://www.bloomberg.com/ - IHA Agency via AP

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a fost unul dintre cele mai puternice care au lovit zona în mai bine de un secol. A crescut bilanţul victimelor peste noapte. OMS estimează că e posibil ca numărul morţilor să ajungă la peste 20.000. 

Peste 4.800 de oameni au murit și alte mii au fost răniți după un cutremur masiv care a zguduit Turcia și Siria luni dimineață.

Pe fondul unor replici severe, Agenția Turciei pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a cerut ajutor internațional.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000, a transmis publicaţia The Guardian.  

Misiuni internaționale de salvare s-au grăbit în Turcia și Siria, după ce unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în cel puțin un secol a provocat peste 4.800 de oameni morți, mii de răniți și un număr necunoscut prins în dărâmături.

Cutremurul și zecile de replici au doborât blocuri întregi în Turcia și au provocat mai distrugeri masive asupra comunităților siriene deja devastate de peste un deceniu de război.

Comenteaza