BILANŢUL MORŢILOR în cutremurele din Turcia şi Siria a trecut de 21.000

BILANŢUL MORŢILOR în cutremurele din Turcia şi Siria a trecut de 21.000

A trecut fereastra de 72 de ore, în care existau şanse ca oamenii să mai fie găsiţi în viaţă sub dărâmături de către echipele de salvare.

Agenția turcă pentru managementul dezastrelor, AHAD, a înregistrat aproape 650 de replici de când au avut loc cele două cutremure – de 7,8 și 7,6 magnitudine - luni.

Aceste replici fac eforturile de salvare mai dificile și mai periculoase pentru echipajele de urgență ce caută printre dărâmături și clădirile serios slăbite de seism, transmite The Guardian.

Numărul celor decedaţi în urma catastrofei din Turcia și Siria lăsată în urmă de 2 cutremure puternice şi alte peste 600 de replici crește de la o oră la alta.

Deja bilanţul victimelor a depăşit estimarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a declarat iniţial că cifra va trece de 20.000 de morţi.

Potrivit informaţiilor the Guardian, până acum, au fost găsiţi peste 21.000 de oameni care murit în cele două țări, după cutremurele devastatoare de luni.

Misiunile de salvare devin treptat misiuni de recuperare a trupurilor prinse sub miile de clădiri prăbușite. Încă mai sunt zone afectate de aceste cutremure în care echipele de intervenție nu au ajuns.

Comenteaza