Bilanț oficial din război. Câți militari ucraineni au murit luptând împotriva armatei ruse

Bilanț oficial din război. Câți militari ucraineni au murit luptând împotriva armatei ruse
| Foto: rfi.ro

Bilanţul oferit luni de generalul Valeriy Zaluzhnyi, șeful forțelor armate ucrainene, pare să fie primul furnizat de către conducerea militară, de la invazia Rusiei din 24 februarie. Este vorba de aproape 9.000 de militari ucraineni care au fost ucişi în războiul din țara vecină.

Zaluzhnyi, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, a declarat în cadrul unei conferinţe organizate pentru a onora veteranii militari şi familiile celor ucişi că copiii aveau nevoie de protecţie în mai multe părţi ale ţării, inclusiv în capitala Kiev, potrivit Reuters.

"Ei chiar nu înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă şi cu siguranţă au nevoie de protecţie... pentru că tatăl lor a plecat pe front şi, posibil, se numără printre cei aproape 9.000 de eroi care au fost ucişi", a spus el.

Șeful forțelor armate din Ucraina nu a oferit detalii şi nu a precizat dacă cifra pe care a citat-o include tot personalul de serviciu ucis în acţiune, cum ar fi poliţiştii de frontieră. Preşedintele Volodimir Zelenkski a declarat în cadrul conferinţei că aproximativ 1 milion de persoane apără Ucraina ca parte a forţelor armate ucrainene sau a altor servicii.

Valeriy Zaluzhnyi nu a spus câţi civili au fost ucişi sau câţi membri ai personalului rusesc a estimat Kievul că au fost ucişi în lupte, dar Statul Major General al forţelor armate ucrainene a estimat că numărul militarilor ruşi a fost de 45.400 de morţi. Rusia nu a spus câţi dintre soldaţii săi au fost ucişi.

Comenteaza