Bebelușul care a fost găsit viu, la sânul mamei moarte, în urma atacului din Gaza. Întreaga familie a murit

Bebelușul care a fost găsit viu, la sânul mamei moarte, în urma atacului din Gaza. Întreaga familie a murit
| Foto: fanatik.ro

Zece membri dintr-o familie au fost omorâți de armata israeliană, într-un atac cu rachetă în Fâșia Gaza. Un singur copil, din cei opt, a supraviețuit.

Locuința familiei a fost distrusă în tabăra de refugiați Al Shati, din Gaza, într-un atac ce a avut loc sâmbătă dimineața.

Victimele sunt două femei, cumnate, și copiii lor care se adunaseră să celebreze Eid ul-Fitr, sărbătoare ce marchează sfârșitul Ramadanului.

După explozia rachetei, printre dărâmături au fost găsite zece cadavre, jocuri pentru copii și farfurii cu mâncare. Singurul supraviețuitor era Omar, un copil de numai cinci luni.

„Ce le făcuseră acești copii israelienilor pentru a fi vizați, în timp ce purtau hainele lor speciale de Eid, în casa unchiului lor? Sunt doar copii, nu au tras rachete”, a declarat Mohamed al-Hadidi, tatăl lui Omar, pentru The Independent, preluat de Libertatea.

„Cu excepția lui Omar, mi-am pierdut întreaga familie într-o clipă”, a mai spus tatăl lui copilului care acum este internat la spitalul Shifa.

Se pare că mama bebelușului, Maha (36 de ani) și-a luat cei patru copii și a mers la casa fratelui său pentru a celebra cu soția acestuia și copiii ei sfârșitul Ramadanului. După cină, Maha a decis să înnopteze acolo, alături de copii și cumnata sa Yasmine Hassan.

„Israelienii nu au dat niciun avertisment, nu i-au anunțat. Nici măcar nu au lansat rachete cu drone care doar lovesc acoperișurile, ca să știe să scape din clădire. Casa mea este la doar 400 de metri distanță, alergam pe stradă strigând, clădirea a fost complet distrusă”, a relatat tatăl lui Omar, potrivit fanatik.ro.

Şeful Hamas, Ismail Haniyeh, a calificat atacul împotriva clădirii în care se aflau cele două femei și copiii lor drept „un masacru odios”.

Etichete
Comenteaza