Avertisment după declaraţiile iresponsabile ale lui Trump: "Dezinfectanţii sunt otrăvitori, nu-i înghiţiţi!"

Avertisment după declaraţiile iresponsabile ale lui Trump: "Dezinfectanţii sunt otrăvitori, nu-i înghiţiţi!"
| Foto: profimedia

Donald Trump a comis o gafă incredibilă. A recomandat consumul de dezinfectanţi pentru tratarea COVID-19. Declaraţia preşedintelui american e catalogată drept iresponsabilă şi impardonabilă. Unul din cei mai mari producători de dezinfectant lansează un avertisment: produsele noastre nu trebuie ingerate sub nicio formă!

Donald Trump a fost autorul unei declaraţii incredibile în timpul conferinţei de informare a situaţiei cazurilor de coronavirus din SUA. Preşedintele american a lansat o ipoteză iresponsabilă care s-a întors imediat împotriva lui. Trump a sugerat că o injecţie cu dezinfectant ar putea fi leacul pentru coronavirus. Tot el a propus şi un tratament cu raze ultraviolete, o altă variantă respinsă de medici.

„Deci, înţeleg că dezinfectantul omoară bacilul într-un minut. Un singur minut. N-am putea face un studiu pentru a vedea dacă injecţiile cu dezinfectant au acelaşi efect? Ar fi interesant!”, a spus Trump.

Declaraţiile date de Trump au generat mii de reacţii pe reţetele de socializare, iar unul din marii producători de dezinfectant a lansat un avertisment puternic.

"Ca lider mondial în producţia de produse de igienă, trebuie să spunem clar că produsele dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman (prin injecţie, ingerare sau alta cale) sub nicio formă! Toate produsele de igienă sau dezinfectante trebuie folosite doar în scopul pentru care au fost produse, conform etichetei şi instrucţiunilor de siguranţă", e comunicatul compainei Reckitt Benckiser, cea care deţine printre altele Dettol şi Lysol, transmite Mediafax.

Comenteaza