Avertisment îngrijorător transmis de Bill Gates: „Pandemia se va întoarce! Va fi mai contagioasă şi chiar mai fatală”

Avertisment îngrijorător transmis de Bill Gates: „Pandemia se va întoarce! Va fi mai contagioasă şi chiar mai fatală”
| Foto: digi24.ro

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, a avertizat Bill Gates, spunând că ar putea apărea încă o variantă care va fi mai fatală decât cele existente.

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”, a avertizat cofondatorul şi filantropul Microsoft pentru Financial Times.

Deşi nu doreşte să fie „un mesager al catastrofelor”, Bill Gates avertizează că riscul apariţiei unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că "sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor", transmite Sky News.

Bill mai îndeamnă la crearea unei echipe de experţi internaţionali - de la epidemiologi la modelatori pe computer - pentru a identifica ameninţările şi pentru a îmbunătăţi coordonarea internaţională. El solicită o echipă globală de răspuns la epidemii, gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi spune că investiţiile suplimentare sunt vitale.

„Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, a spus el.

Deşi a recunoscut că războiul din Ucraina domină în prezent agenda internaţională, el a adăugat: „Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent?"

Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni.

Comenteaza