AVALANȘĂ în Austria: Aproximativ 10 schiori, îngropați în zăpadă

AVALANȘĂ în Austria: Aproximativ 10 schiori, îngropați în zăpadă

Aproximativ 10 schiori au fost îngropați duminică într-o avalanșă în zona de schi Lech / Zurs din statul austriac Vorarlberg, în vestul Austriei, a informat Agenția de Presă din Austria (APA), adăugând că o persoană a fost salvată, relatează Reuters.

Potrivit poliţiei locale, avalanşa s-a produs în jurul orei locale 15:00 şi a afectat inclusiv pârtia de schi. O singură persoană afectată a fost găsită până acum şi este în siguranţă.

Aproximativ 100 de salvatori iau parte la misiunea de căutare, fiind ajutaţi de câini de urmă. De asemenea, trei elicoptere au fost chemate în ajutor pentru localizarea celor căutaţi. Căutările se efectuează acum pe înturneric, cu ajutorul lanternelor.

"Facem tot ce putem pentru a-i salva pe iubitorii sporturilor de iarnă", se arată într-un comunicat al oraşului Lech, de care aparţine staţiunea.

Potrivit meteorologilor există un risc mare de avalanşe în toată regiunea austriacă Vorarlberg, în ziua de Crăciun, din cauza zăpezii care a căzut recent şi a vântului.

Site-ul stațiunii transmite că zona de schi a fost închisă începând cu ora 17.00. (16:00 GMT) duminică și că va exista o actualizare despre schi la 8 a.m. (07:00 GMT) luni. Un purtător de cuvânt al stațiunii nu a putut fi contactat imediat pentru a oferi comentarii, mai transmite Reuters

Până la ora 20 autoritățile din austria nu au oferit informații cu privire la identitatea celor afectați, transmite euronews.com.

Comenteaza