Atac terorist la Moscova. Bilanţul morţilor a ajuns la 143 persoane. Cine sunt suspecții

Atac terorist la Moscova. Bilanţul morţilor a ajuns la 143 persoane. Cine sunt suspecții
| Foto: ObservatorNews.ro

11 persoane care suspectate că au comis vineri atacul mortal din apropiere de Moscova au fost reţinute potrivit serviciului federal de securitate.

"S-a stabilit că atacul terorist a fost planificat cu atenție. Armele folosite de teroriști au fost pregătite în avans", a anunțat FSB.

"După comiterea atacului terorist, criminalii intenţionau să treacă graniţa ruso-ucraineană şi aveau contacte corespunzătoare de partea ucraineană. Investigația asupra atacului terorist continuă", a precizat FSB, potrivit TASS.

Vineri seara, Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a negat orice implicare a țării sale în atacul din Moscova.

Vladimir Putin a declarat ziua de duminică, 24 martie, drept "zi de doliu naţional", după ce 115 persoane au fost ucise şi multe altele rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu, în atacul din sala de concerte de la vest de Moscova. Preşedintele rus a mai anunţat că toţi "teroriştii" au fost prinşi şi că ei se pregăteau să fugă în Ucraina. Au fost înăsprite măsurile de securitate, a mai explicat Putin, care sugerează că Ucraina nu este străină de atentat.

Autorităţile ruse anunţă că au reţinut deja 11 persoane implicate în atentat. Potrivit FSB, preluat de BBC, 4 persoane au fost arestate imediat după atentat, ieri seară, iar restul de 7 în cursul dimineţii. De asemenea, a fost actualizat şi bilanţul victimelor. Cel puţin 115 persoane au fost ucise în masacrul de ieri seară, din vestul Moscovei.

Peste 143 de persoane au fost ucise în împușcăturile de vineri, spun oficialii ruși. Grupul "Statul Islamic"revendică responsabilitatea pentru atac. SUA, Germania, Franța, India, UE, ONU și alțte state sau organizaţii internaţionale condamnă atacul terorist, potrivit DW.com.

Comenteaza