ATAC TERORIST la Bruxelles. Un tunisian a omorât doi suporteri suedezi strigând „Allahu Akbar”

ATAC TERORIST la Bruxelles. Un tunisian a omorât doi suporteri suedezi strigând „Allahu Akbar”
| Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP - https://www.lepoint.fr/

Două persoane de naționalitate suedeză au fost ucise în seara zilei de luni 16 octombrie la Bruxelles de un bărbat înarmat care a fugit cu un scuter, anunță Le Monde

Un atac terorist a avut loc luni seara în inima Europei. Cel puțin două persoane au fost ucise și cel puțin una a fost rănită de către o persoană care a început să tragă la întâmplare în oamenii de pe stradă în timp ce striga „Allahu Akbar”, anunță presa belgiană.

Evenimentele s-au petrecut la scurt timp după ora 19, lângă Place Sainctelette, în nordul capitalei Belgiei, înaintea unui meci de calificare de fotbal la Euro 2024 între Belgia și Suedia. Meciul a fost întrerupt la pauză, jucătorii suedezi nedorind să reia jocul după pauză, potrivit postului francofon RTBF. Potrivit mai multor mass-media, cele două victime sunt susținători suedezi.

Un videoclip care revendică responsabilitatea pentru dubla crimă, în care un bărbat vorbește în arabă, a circulat luni seară pe rețelele de socializare. Într-un alt videoclip al evenimentelor, difuzat pe site-ul ziarului flamand Het Laatste Nieuws, e observat atentatorul purtând o jachetă portocalie fluorescentă, având pe umăr o armă automată și fugind cu un scuter în urma acțiunii sale.

Suspectul crimei a fost identificat ca fiind Abdesalem L., un bărbat de 45 de ani de origine tunisiană, care locuiește în Schaerbeek, una dintre cele nouăsprezece municipalități care alcătuiesc regiunea Bruxelles-Capitala. Casa lui a fost percheziționată seara, în timp ce a fost căutat activ, transmite Le Monde. 

Premierul Alexander de Croo a clarificat că atacatorul este „un bărbat (...) care stătea ilegal” pe pământul belgian. Șeful guvernului a indicat, în același timp, că suspectul „nu a fost încă arestat”.

Comenteaza