Atac cu armă într-o școală din Rusia. O fată de 14 ani și-a împușcat mortal o colegă și apoi s-a sinucis

Atac cu armă într-o școală din Rusia. O fată de 14 ani și-a împușcat mortal o colegă și apoi s-a sinucis

O adolescentă de 14 ani a deschis focul, joi, într-o şcoală din Briansk, un oraş din sud-vestul Rusiei. O colegă a fost ucisă, iar alți cinci adolescenți au fost răniți.

"O fată de 14 ani a venit la şcoală cu o puşcă şi a tras asupra colegilor de clasă", ucigând o colegă, precizează comunicatul Comitetului de Anchetă rus, conform Agerpres.

Potrivit poliţiei din Briansk, ulterior fata s-a sinucis . De asemenea, cinci persoane au fost rănite. "Motivele şi circumstanţele" dramei sunt pe cale de a fi stabilite, a precizat poliţia. 
 
"O tragedie teribilă a avut loc astăzi (joi) în şcoala numărul 5 din Briansk. Una dintre eleve a adus la şcoală o armă de foc", a scris pe Telegram guvernatorul regional Aleksandr Bogomaz, conform sursei citate. Potrivit guvernatorului, toţi cei cinci răniţi sunt copii care au fost spitalizaţi. 
 
Altădată extrem de rare, atacurile cu armă letale, inclusiv în şcoli, au tendinţa de câţiva ani de a deveni mai numeroase în Rusia, ceea ce l-a determinat pe preşedintele rus Vladimir Putin să îşi exprime îngrijorarea, subliniind totodată că acesta este un fenomen importat din SUA şi un efect pervers al mondializării. Aceasta a dus şi la înăsprirea legislaţiei privind dreptul la portarmă în Federaţia Rusă. 
 
În septembrie 2022, un atac cu armă de foc a avut loc la Ijevsk, în centrul Rusiei, şi s-a soldat cu 18 morţi. În 2021, un atacator de 21 de ani a ucis nouă persoane într-o şcoală din Kazan, în Tatarstan

Comenteaza