Asistentă acuzată că a ucis șapte bebeluși într-o secție de neonatologie

Asistentă acuzată că a ucis șapte bebeluși într-o secție de neonatologie
| Foto: https://www.telegraph.co.uk/

Asistenta Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, va fi judecată în octombrie. Aceasta este acuzată de uciderea a cinci băieți și două fete și de tentativă de ucidere a cinci băieți și cinci fete la Spitalul Contesa de Chester.

În Marea Britanie se desfășoară un proces al groazei, în care o asistentă medicală este acuzată că a ucis șapte nou-născuți și că a încercat să omoare alți 10.

Procuratura a prezentat detalii înfiorătoare. După ce le-a ucis copilul din a patra încercare, asistenta le-a trimis unor părinți o carte poștală de condoleanțe. Din cercetări a reieșit că pe unii copii i-a otrăvit cu insulină, altora le-a injectat aer.

Medicii au observat că respectivii nou-născuți, odată intrați în comă, „nu răspundeau măsurilor de resuscitare”, în vreme ce alții reușeau „în mod dramatic” să-și revină. În urma cercetărilor, s-a aflat că toate aceste deteriorări bruște de sănătate și morți suspecte aveau un numitor comun: asistenta medical Lucy Letby, conform declarațiilor făcute de procurori în instanță.

Letby, din Arran Avenue, Hereford, neagă acuzațiile despre care se spune că s-ar fi întâmplat între 2015 și 2016. Procesul, care va dura până la șase luni la aceeași instanță, a început pe 4 octombrie, a transmis BBC.

Un ordin judecătoresc interzice raportarea identităților copiilor supraviețuitori și decedați, presupus atacați de Letby, precum și identificarea părinților sau a martorilor. 

Comenteaza