Ţara din Europa în care devine obligatorie vaccinarea personalului medical. Cine refuză riscă suspendarea, fără plata salariului

Ţara din Europa în care devine obligatorie vaccinarea personalului medical. Cine refuză riscă suspendarea, fără plata salariului
| Foto: The Wall Street Journal

Vaccinarea nu era obligatorie în ţările din Europa şi oamenii puteau să se vaccineze în mod voluntar. Într-o ţară grav afectată de pandemie se schimbă situaţia. Cadrele medicale și farmaciștii vor fi obligați să se vaccineze anti-COVID. 

Cadrele medicale și farmaciștii din Italia vor fi obligați să se vaccineze contra COVID. În caz că refuză, aceștia riscă să fie suspendați pentru tot restul anului, fără plata salariului. Decizia apare într-un decret semnat miercuri de premierul Mario Draghi, scrie Reuters.

Mai multe focare de COVID au fost identificate recent în spitale din Italia și au fost puse pe seama faptului că personalul medical a refuzat imunizarea, pe fondul unui curent anti-vaccinist în creștere. Criticii guvernului de la Roma pun însă sub semnul întrebării legalitatea decretului. Ei spun că acesta discriminează prin obligarea unei anumite categorii profesionale să se imunizeze.

Pe de altă parte, decretul guvernului Draghi oferă protecție legală pentru personalul care se ocupă de vaccinare, o măsură pe care o ceruseră lucrătorii din domeniu, după ce cadre medicale au fost anchetate pentru omucidere după moartea, în Sicilia, a unui bărbat vaccinat.

Italia trece de o lună printr-un nou val de infecții și decese, ceea ce a făcut guvernul să înăsprească restricțiile și să limiteze libertatea de circulație. 

Comenteaza