Ţara care redeschide începând de luni locurile de joacă, muzeele şi bisericile

Ţara care redeschide începând de luni locurile de joacă, muzeele şi bisericile
| Foto: nbcnews.com

Germania va redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile începând de luni după ce săptămâna aceasta au fost redeschise micile magazine şi va decide în câteva zile în privinţa şcolilor şi a evenimentelor sportive, potrivit Reuters.

Germania a anunţat redeschiderea locurilor de joacă, a muzeelor şi bisericilor începând de luni. Însă cancelarul Angela Merkel, încurajat de încrederea germanilor în conducerea sa, a avertizat că există riscul de reapariţie al coronavirusului dacă oamenii lasă garda jos şi uită de distanţarea socială.

„Trebuie să lucrăm pentru a ne asigura că vom reduce numărul de noi infecţii. Dacă curba de infecţie devine din nou mare, trebuie să avem un sistem de avertizare care să o observe din timp şi să putem acţiona”, a declarat Merkel.

Germania a rezistat pandemiei mult mai bine decât Statele Unite, Marea Britanie şi Italia, în parte datorită testării la scară largă a popolaţiei, a unui sistem de sănătate excelent şi a măsurilor stricte de izolare introduse la jumătatea lunii martie. Conservatorii lui Merkel şi partenerii lor de coaliţie social-democraţi (SPD) au aprobat , de asemenea, un ajutor de stat în valoare de 750 de miliarde de euro pentru a atenua impactul economic al crizei.

Şeful ei de cancelarie, Helge Braun, a declarat că măsurile de distanţare socială - cerinţa de a purta măşti pentru faţă la cumpărături şi în transportul public şi o distanţă la cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane - vor rămâne în vigoare până cel puţin pe 10 mai. El a adăugat că orice altă măsură de relaxare va depinde de rata infectare care trebuie să rămână scăzută.

Cele 16 state federale din Germania lucrează, de asemenea, la un plan de redeschidere a barurilor şi a restaurantelor şi a activităţilor sportive.

Merkel a spus însă că evenimente mai mari, precum concerte şi evenimente sportive majore, nu vor putea avea loc înainte de 31 august, transmite Mediafax.

Comenteaza