Anatoly Karpov e în spital, în comă indusă. Ce ar fi pățit marele șahist, un apropiat al lui Putin

Anatoly Karpov e în spital, în comă indusă. Ce ar fi pățit marele șahist, un apropiat al lui Putin

Marele șahist Anatoly Karpov este în comă indusă de medici în urma unui incident ciudat, după cum susține fiica lui.

Marele șahist Anatoly Karpov este în comă indusă de medici după ce acesta a fost găsit inconștient în propria casă.

Karpov este un apropiat al lui Vladimir Putin, astfel că se ridică semene mari de întrebare cu privire la modul în care a ajuns în această stare.

Șahistul a fost găsit leșinat în casă după ce suferise un accident domestic, potrivit fiicei lui. Acesta ar fi suferit o rană la cap, are șoldul drept fracturat, iar la internarea ar fi avut o alcoolemie destul de mare, scrie playtech.ro.

În schimb, omul de afaceri Andrey Kovalev spune pe canalul său de Telegram că marele șahist a fost găsit inconștient lângă Duma de Stat, parlamentul rus, iar asta s-ar fi întâmplat în urma unui atac din partea unor necunoscuți.

Există și o a treia variantă vizavi de starea în care se află Anatoly Karpov. Astfel, marele șahist ar fi consumat alcool în zona Dumei ruse, după care ar fi suferit un accident, potrivit Marca. Fiica lui neagă această versiune și anunță că totul s-a întâmplat sâmbăta trecută.

Pe de altă parte, Federația rusă de șah informează oficial că problemele lui Anatoly Karpov „au fost cauzate de o căzătură”.

Anatloy Karpov, campion mondial la șah între anii 1975 și 1985, face parte din partidul lui Vladimir Putin, „Rusia Unită”. 

Comenteaza