Ambasada SUA la Moscova îi avertizează pe cetăţenii americani să părăsească "imediat" Rusia

Ambasada SUA la Moscova îi avertizează pe cetăţenii americani să părăsească "imediat" Rusia
| Foto: TASS

Ambasada Statelor Unite la Moscova a emis o alertă de securitate şi a îndemnat cetăţenii americani să părăsească "imediat" Rusia.

Ambasada Statelor Unite la Moscova avertizează, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că persoanele cu cetăţenie dublă, rusă şi americană, pot fi recrutaţi ca parte a mobilizării Guvernului rus în sprijinul invaziei sale în Ucraina și îi îndeamnă pe cetățenii americani să plece imediat din Rusia.

”Rusia poate refuza să recunoască cetăţenia americană a cetăţenilor cu dublă cetăţenie, să le refuze accesul la asistenţa consulară americană, să împiedice plecarea acestora din Rusia şi să înroleze cetăţeni cu dublă cetăţenie pentru îndeplinirea serviciului militar”, se arată în comunicatul Ambasadei, conform The Guardian.

Ambasada a avertizat că cetăţenii săi ”nu ar trebui să călătorească în Rusia” şi că cei care locuiesc sau călătoresc în ţară ”ar trebui să părăsească Rusia imediat, cât timp rămân valabile opţiuni limitate pentru zboruri comerciale”.

Opţiunile de zboruri comerciale din Rusia sunt ”extrem de limitate în prezent” şi adesea indisponibile în scurt timp, subliniază Ambasada SUA la Moscova.

”Dacă doriţi să plecaţi din Rusia, ar trebui să faceţi aranjamente independente cât mai curând posibil”, subliniază comunicatul.

loading...
Comenteaza