Aliatul lui Putin, amenințări după ultimele livrări de arme primite de Ucraina de la Occident: „Vor duce la o catastrofă globală”

Aliatul lui Putin, amenințări după ultimele livrări de arme primite de Ucraina de la Occident: „Vor duce la o catastrofă globală”
| Foto: ziare.com

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, considerat un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că livrările occidentale de armament către Ucraina care ar ameninţa teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală şi vor face ca argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă să nu mai fie valabile.

"Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi civili în oraşe şi vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile noastre, aşa cum ameninţă, acest lucru va duce la măsuri de represalii folosind arme mai puternice", a declarat duminică Viaceslav Volodin într-o postare pe Telegram.

"Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflicte locale nu mai sunt sustenabile. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care existĂ o ameninţare la adresa securităţii cetăţenilor lor şi a integrităţii teritoriale a ţării", a scris Volodin, potrivit news.ro.

"Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală", a prezis el.

Comentariile lui Volodin vin după ameninţări similare făcute de Dmitri Medvedev, fostul premier şi preşedinte al Rusiei, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate rus.

Comenteaza