„Alegeri” Rusia 2024. Unii oameni au mers la mormântul lui Navalnîi pentr a-l „vota” simbolic

„Alegeri” Rusia 2024. Unii oameni au mers la mormântul lui Navalnîi pentr a-l „vota” simbolic
| Foto: Reuters via Agerpres

„Te alegem pe tine", se menţionează într-unul dintre mesajele de la mormântul lui Aleksei Navalnîi.

Zeci de ruşi s-au adunat duminică la mormântul lui Aleksei Navalnîi de la Moscova pentru a-l alege simbolic pe liderul defunct al opoziţiei în ultima zi a alegerilor prezidenţiale din Rusia, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Navalnîi, cel mai dur critic al lui Vladimir Putin, a murit luna trecută într-o închisoare din regiunea arctică. Aliaţii săi îl acuză pe Putin că a dispus asasinarea lui, ceea ce Kremlinul neagă. Serghei Narîşkin, şeful serviciului de informaţii externe SVR, a declarat că Navalnîi a murit din cauza naturale.

Navalnîi a fost îngropat în cimitirul Borisovo din sudul Moscovei pe 1 martie, cu două săptămâni înainte de începerea alegerilor prezidenţiale pe care Putin este aşteptat să le câştige şi să rămână încă şase ani la putere.

Duminică, înregistrări postate pe social media de Novaia Gazeta Europe şi de alte media arată zeci de susţinători ai lui Navalnîi la mormântul său, unde au plasat diverse mesaje.

„Te alegem pe tine", se menţionează într-unul dintre mesaje. De asemenea, au fost lăsate buletine de vot la care a fost ataşat numele lui Navalnîi la lista candidaţilor cu o bifă în dreptul lui.

Susţinătorii au depus de asemenea flori pe mormântul lui Navalnîi, care era deja acoperit de flori.

Comenteaza