”Acesta este noul Auschwitz”. Ruşii, acuzaţi că adună cadavrele, iar apoi folosesc crematorii mobile pentru a elimina dovezile crimelor

”Acesta este noul Auschwitz”. Ruşii, acuzaţi că adună cadavrele, iar apoi folosesc crematorii mobile pentru a elimina dovezile crimelor

Conform consiliului local din Mariupol, armata rusă foloseşte „brigăzi speciale” care adună şi incinerează cadavrele civililor ucişi. ”Acesta este noul Auschwitz”, spune primarul din Mariupol, Vadym Boychenko. 

Rusia ar folosi crematorii mobile şi „brigăzi speciale” pentru a şterge dovezile crimelor de război făcute de militarii ruşi în Mariupol, informează Kyiv Independent, care citează un comunicat al consiliului local din acest oraş.

”Ucigașii își acoperă urmele. Crematorii mobile rusești au început să funcționeze în Mariupol. După genocidul internațional larg răspândit de la Bucha, conducerea de vârf a Rusiei a ordonat distrugerea oricăror probe ale crimelor comise de armata sa la Mariupol. În urmă cu o săptămână, estimări prudente estimau numărul morților la 5.000. 

Dar având în vedere dimensiunea orașului, distrugerea catastrofală, durata blocadei și rezistența acerbă, zeci de mii de civili din Mariupol ar putea cădea victimele ocupanților. De aceea, Rusia nu se grăbește să dea undă verde misiunii turcești și altor inițiative de salvare și evacuare completă a Mariupolului. În plus, toți potențialii martori ai atrocităților ocupanților sunt identificați prin tabere de filtrare și distruși.

Rușii au lăsat toată treaba murdară în seama colaboratorilor. Martorii oculari relatează că rasiștii au recrutat teroriști locali și DNR în brigăzile speciale. Ei adună și ard cadavrele locuitorilor din Mariupol uciși și uciși în urma invaziei ruse.
 
Munca acestor grupuri este coordonată direct de autoproclamatul primar-colaborator Kostiantyn Ivashchenko. Timp de mulți ani, el și asociații săi au încercat în mod repetat să preia puterea, dar în cele din urmă a reușit să devină doar că directorul crematoriului Mariupol.

„Lumea nu a văzut amploarea tragediei de la Mariupol de la lagărele de concentrare naziste. Rasiştii au transformat tot oraşul nostru într-un lagăr de moarte. Din păcate, ciudata analogie capătă din ce în ce mai multă confirmare. Aceasta nu mai este Cecenia sau Alep. Acesta este noul Auschwitz și Maidanek. Lumea ar trebui să ajute la pedepsirea ticăloșilor lui Putin”, a spus primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, scrie sursa citată. 

Deschiderea de culoare umanitare din Mariupol, în special spre Zaporojie, a fost anunțată în aproape fiecare zi, după începerea negocierilor de pace Rusia-Ucraina, însă de fiecare dată evacuarea civililor a fost blocată, fie pentru că armata rusă și-a încălcat promisiunea de a înceta focul, fie pentru că soldații au oprit pe drum convoaiele de autocare plecate să ia oamenii din oraș.

Comenteaza