A supraviețuit lagărelor naziste ale lui Hitler, dar a fost ucis de rușii lui Putin care au invadat Ucraina ca să o ”denazifice”

A supraviețuit lagărelor naziste ale lui Hitler, dar a fost ucis de rușii lui Putin care au invadat Ucraina ca să o ”denazifice”
| Foto: https://www.abc.net.au/news

Un supraviețuitor al Holocaustului nazist a fost ucis într-un bombardament al rușilor la Harkov. Paradoxal, invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina stă sub semnul ”denazificării” și al ”pacificării”. 
 

Un supraviețuitor al Holocaustului a fost ucis în timp ce casa lui a fost incendiată de un proiectil în timpul unui atac al forțelor ruse asupra orașului ucrainean Harkov, potrivit unei declarații dată publicității luni de Fundația Memorială Buchenwald și Mittelbau-Dora care a spus că este „profund consternată” de veste, transmite ABC News
 
Boris Romanchenko, care a supraviețuit lagarelor de la Buchenwald, Peenemuende, Dora și Bergen-Belsen în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, avea 96 de ani când a murit vineri, a anunțat memorialul lagărului de concentrare din Buchenwald din Germania.

"Un proiectil a lovit clădirea cu mai multe etaje în care locuia. Apartamentul i-a ars", se arată în memorial. Domnul Romanchenko s-a născut în Ucraina în 1926 și a fost deportat la Dortmund în Germania în 1942, unde a fost forțat să lucreze în subteran. 

„A încercat să evadeze, dar a fost prins și trimis în lagărul de concentrare Buchenwald în ianuarie 1943”, se arată în memorial. La Peenemuende, a fost pus să ajute la construirea rachetei V-2 pe care naziștii o foloseau pentru a bombarda orașe precum Anvers, Londra, Paris și Norwich, lăsând mii de civili morți.

Mai târziu, în viața sa, a devenit vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora. "Plângem pierderea unui prieten apropiat. Îi urăm fiului și nepoatei, care ne-au adus vestea tristă, multă putere în aceste vremuri grele", se arată în mesajul memorialului lagărului de concentrare din Buchenwald din Germania.

Comenteaza