A fost găsit "pacientul 0" din China!

A fost găsit "pacientul 0" din China!

Jurnaliştii chinezi au identificat primul om care s-ar fi infectat cu Covid-19. Wei Guixian, o vânzătoare de creveţi în vârstă de 57 de ani, care comercializa produse în piaţa din Wuhan, locul unde se crede că a izbucnit virusul, este prima persoană care a fost testată pozitiv la Covid-19.

Jurnaliştii chinezi de la The Paper au idenfiticat-o ca fiind "pacientul 0" şi au stat de vorbă cu ea. Ea se afla la muncă în piaţă, când a început să aibă simptome şi crede că a luat virusul dintr-o toaletă.

Wei Guixian a mers la o clinică pentru a se trata, însă s-a întors imediat în piaţa de animale din Wuhan, fiind o greşeală fatală, pentru că aşa a răspândit virusul atât în rândul celorlalţi vânzători, cât şi în rândul cumpărătorilor care s-au plimbat prin toată provincia Wuhan.

"În fiecare iarnă răcesc. Am crezut că am răcit. M-am simţit puţin obosită, dar mai sever decât anii trecuţi", a spus pacienta. La clinică i s-a administrat o injecţie, însă simptomele nu s-au ameliorat, iar medicii nu au ştiut ce diagnostic să îi pună.

"M-am simţit din ce în ce mai rău şi foarte inconfortabil. Nu aveam deloc putere sau energie", a adăugat femeia. Aceasta s-a recuperat complet în luna ianuarie, la fel ca şi una dintre fiicele ei şi soţul ei, care de asemenea au fost bolnavi, scrie sport.ro.

Comenteaza