Ziua Morților, cu 24 de ore mai devreme. 30 de decedați și 200 de răniți într-un club din capitală

Ziua Morților, cu 24 de ore mai devreme. 30 de decedați și 200 de răniți într-un club din capitală
Explozie în clubul Colectiv din București. 30 de persoane au decedat și 200 au fost rănite la concertul formației Goodbye to Gravity, după un foc de artificii în hala veche transformată în club.

O explozie a avut loc, vineri noaptea, în clubul Colectiv situat în complexul Fabrica Pionierul, sectorul 4 din capitală. Conform vicepremierului Gabriel Oprea, numărul persoanelor decedate era de aproape 30. Peste 30 de ambulanțe, alături de mașinile de pompieri se aflau la fața locului. Zeci de tineri erau resuscitați în mijlocul străzii, informează Realitatea TV. 

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ajuns la fața locului. Potrivit Mediafax, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele 500 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

UPDATE: Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și polițiști de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei erau la fața locului. "Este cod roşu. Situaţia este destul de gravă, se fac toate eforturile pentru a se putea salva ce se poate salva. Victimele sunt transportate spre spitalele de urgenţă. Au fost aduși medici de acasă, au fost redistribuite ventilatoare de la alte spitale", a spus ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. 

UPDATE: Potrivit unor martori, a explodat una dintre artificii, a ars schela care susținea materia pirotehnică, a căzut schela peste persoanele care se aflau în interiorul clubului. Evacuarea a fost dificilă. Vorbim de o ușă mică, evacuarea este foarte greoaie, a transmis corespondentul Realitatea TV, Raul Giuglea

UPDATE: "S-au transportat la spitale persoane cu SMURD şi cu ambulanţe. Având în vedere numărul mare, în urma discuţiilor cu ministrul Băniciou, victimele au fost transportate la toate spitalele de urgenţă din Bucureşti. O parte din echipamentul pentru Spitalul de Arşi a fost relocat de la Fundeni. În interior, evacuarea este finalizată. E o tragedie foarte mare, nu ştiu să mai fi fost aşa ceva de la maternitatea Giuleşti", a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

UPDATE: Victimele au suferit arsuri grave. Există martori care susțin că tavanul clubului s-ar fi prăbușit peste ei. Multe dintre victime au suferit răni grave când au încercat să iasă din club. Se fac resuscitări chiar pe trotuarul din fața clubului. Persoanele grav rănite au fost transportate la spital, a transmis corespondentul Realitatea TV, Raluca Măndoiu. Potrivit unor surse ale Realitatea TV, clubul nu avea autorizaţie de la pompieri.

UPDATE: "Cei care încearcă să intervină şi să calmeze sunt angajaţii Ministerului de Interne. Este o mobilizare foarte bună din partea MAI, Ambulanţă şi SMURD. 20-30 de ambulanţe au fost la faţa locului, mai multe maşini de pompieri. Circulaţia rutieră pe Cheiul Dâmboviţei este oprită complet. Poliţia a blocat traficul în zonă pentru a permite ambulanţelor şi pompierilor să treacă", a declarat corespondentul Realitatea TV, Marius Dobrescu.

UPDATE: "Sunt morţi, din toate informaţiile pe care le avem. Unii au fost scoşi pe braţe de oameni înainte de a veni SMURD şi Poliţia. A fost o explozie care a generat un incendiu. Martorii vorbesc de morţi care se află încă în interiorul clubului. Încă nu au fost scoase toate persoanele din afara clubului. Sunt aici peste 30 de ambulanţe, SMURD, Poliţie, jandarmi, pompieri. Pompierii sunt primii care au ajuns acolo", a declarat realizatorul Rareș Bogdan, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, echipaje de la toate serviciile de interventie se afla la locul tragediei. Martorii spun că explozia a fost provocată de focurile de artificii. Incendiul s-a produs în apropiere de Maternitatea Bucur. Peste 500 de oameni se aflau în club, în momentul exploziei. Aici avea loc, vineri seara, un concert de lansare a celui mai recent album al formaţiei Goodbye to Gravity, "Mantras of War".

Citește mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/explozie-intr-un-club-din-bucure-ti-peste-30-de-ambulan-e-se-afla-la-fa-a-locului_1820908.html#ixzz3q5pcABoG 

Comenteaza