Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită şi la Dej GALERIE FOTO

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită şi la Dej GALERIE FOTO
În ciuda frigului pătrunzător, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcată în această după-amiază şi de comunitatea ungară din municipiul Dej.

Manifestările au debutat în jurul orei 14 la Centrul Cultural Arta, unde a avut loc un spectacol artistic susţinut de elevii claselor maghiare din oraş. În jurul orei 16, aproximativ 150 de maghiari au pornit în marş spre strada Ţibleşului din Dej, acolo unde se află un monument ridicat în memoria unor eroi locali ai Revoluţiei maghiare de la 1848-1849. După rostirea alocuţiunilor, reprezentanţii cultelor şi preşedinţii asociaţilor culturale maghiare din oraş au depus coroane şi jerbe de flori.

"Chiar dacă vremea nu a fost prielnică, totuşi dejenii şi astăzi au venit la monumentul eroilor, pentru a comemora pe cei care şi-au dat viaţa în acea revoluţie", a spus pentru ziuadecj.ro Anamaria Kovrig, preşedintele UDMR Dej.


La sărbătoarea de la Dej au fost prezenţi primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureşan, reprezentanţi ai Biroului Parlamentar al deputatului Cornel Itu, reprezentanţi ai cultelor romano catolic şi reformat, dar şi numeroşi actuali şi foşti aleşi locali. Anul acesta, nu au fost prezenţi reprezentanţi ai Asociaţiei "Păstrătorii Tradiţiei Revoluţiei din 1848″, din oraşul Komarom (Ungaria), care în ultimii ani nu au lipsit de la monumentul de pe strada Ţibleşului.

Comenteaza