Ziua Eroilor, celebrată la Cluj. Ce manifestări au pregătit autoritățile

Ziua Eroilor, celebrată la Cluj. Ce manifestări au pregătit autoritățile
| Foto: arhiva

Instituția Prefecturii Cluj a pregătit mai multe manifestări pentru a marca Ziua Eroilor, de joi, 10 iunie 2021.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Cluj, în conformitate cu prevederile Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război se proclamă Ziua Eroilor „Sărbătoare Naţională a Poporului Român în cea de-a 40-a zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti”, ce se va desfăşura anul acesta, joi, 10 iunie.

Așadar, Instituţia Prefectului - Judeţul Cluj împreună cu structurile Ministerului Apărării Naţionale din garnizoana Cluj-Napoca și din judeţul Cluj, în cooperare și cu sprijinul structurilor din sistemul naţional de securitate și al autorităţilor administraţiei publice locale, organizează în ziua de 10 iunie, ora 12.00, ceremonii militare şi religioase de depuneri de jerbe şi coroane de flori în următoarele locuri:

- Cimitirul Eroilor din Calea Turzii (mun. Cluj-Napoca), la Monumentul Ostaşului Român şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989;

- Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece (comuna Măguri Răcătău);

- Monumentul Rezistenţei Anticomuniste str. Cardinal Iuliu Hosu (mun. Cluj-Napoca);

- Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan–Cimitirul Someşeni;

- Troiţa de pe Feleac (comuna Feleacu).

Cu această ocazie, domnul prefect Tasnádi István-Szilárd va participa la evenimentul din mun. Cluj-Napoca (Cimitirul Eroilor din Calea Turzii), doamna subprefect Irina Munteanu va fi prezentă în comuna Feleacu și doamna subprefect Camelia Sălcudean în comuna Măguri Răcătău.

Toate ceremoniile se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comenteaza