Ziua Armatei Române se sărbătoreşte în şcoli

Ziua Armatei Române se sărbătoreşte în şcoli
Cu ocazia aniversării Zilei Armatei Române, reprezentanţii Batalionului 317 Cercetare Vlădeasa şi ai Centrului Militar Zonal Cluj vor desfăşura mai multe activităţi în şcolile clujene.

Miercuri, începând cu ora 09:00, aceştia se vor deplasa la Liceul Tehnologic Alexandru Borza, joi, de la 12:00, la Şcoala Gimnazială Horea, iar vineri, de la 11:00, va veni rândul elevilor de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă să îi întâlnească.

Prin întâlnirile militarilor cu elevii clujeni, se urmăreşte. pe de o parte, prezentarea echipamentelor şi a armamentului din dotarea unor unităţi militare şi, pe de alta, înţelegerea de către tineri a misiunilor principalei instituţii din domeniul apărării din ţară şi a modalităţilor de îndeplinire a acestora, atât în România, cât şi în teatrele multinaţionale de operaţiuni.

Activităţile se desfăşoară sub egida "Ziua Armatei Române în şcoli" şi fac parte din seria de manifestări derulate la nivel naţionat, încă din 17 octombrie, cu ocazia Zilei Armatei, aniversată pe  25 octombrie.

 

 

Comenteaza