Zeci de percheziții în Cluj într-un dosar de trafic de droguri. Substanțele psihoactive erau vândute și cu 500 de lei

Zeci de percheziții în Cluj într-un dosar de trafic de droguri. Substanțele psihoactive erau vândute și cu 500 de lei
| Foto: Playtech.ro

Polițiștii au efectuat 44 de percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri. Un bărbat a fost arestat preventiv.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat cercetări în legătură cu activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, în data de 16 august, reținerea bărbatului pentru 24 de ore.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2023 – 6 aprilie 2023, în mod repetat și fără a deține autorizație de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor, bănuitul ar fi manipulat și comercializat substanțe psihoactive, pentru sume cuprinse între 100 și 500 de lei. De asemenea, în perioada mai – iulie 2023, ar fi comercializat și deținut în vederea comercializării droguri de mare risc (3-CMC)”, a transmis IPJ Cluj.

În cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a bărbatului.

În cadrul aceluiași dosar, în urma a 44 de percheziții domiciliare efectuate la data de 1 august 2023, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au fost conduse la audieri peste 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. 
  
Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și polițiștilor din cadrul Poliției municipale Turda ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. 

Comenteaza