Zeci de medalii pentru olimpicii clujeni. Vezi povestea unuia dintre ei: "în principiu, plec la facultate în străinătate" VIDEO

Zeci de medalii pentru olimpicii clujeni. Vezi povestea unuia dintre ei:
Elevii clujeni s-au întors cu zeci de medalii, premii şi menţiuni după săptămâna olimpiadelor. Am avut reprezentanţi la toate materiile, iar rezultatele obţinute sunt un motiv de mândrie pentru judeţ, mai ales că, dintre participanţi, unii au fost selectaţi în loturile naţionale de olimpici.


Flaviu Miron este elev în clasa a unsprezecea la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă". Anul acesta a obţinut medalia de aur şi menţiune la olimpiada de matematică. Cifrele au devenit o pasiune pentru el încă de la vârstă de 9 ani. După prima olimpiadă din clasa a cincea, el nu a ratat niciun concurs. Pentru ediţia din acest an, s-a pregătit câteva luni. "Învăţ în jur de 2 ore, 3 ore. Depinde de săptămână la săptămână, de la lună la lună", spune el. "Nu mă aşteptam chiar la o medalie de aur, dar mă aşteptam să iau cel puţin o medalie de argint având în vedere câtă muncă am depus anul acesta", adaugă el.

În calitate de membru al lotului naţional, Flaviu speră să reprezinte România la olimpiada internaţională de matematică din Argentina. El spune că plănuieşte să îşi continuie studiile în străinătate.

"Eu acum mă gândesc destul de bine să merg în Anglia la o facultate. Trebuie să mă documentez mai bine pentru că încă nu am o idee suficient de bine formată referitor la vreuna dintre facultăţi, dar în principiu aş dori să merg în străinătate la o facultate. Nu cred că voi rămâne în afară, dar mi-ar place să îmi termin studiile în afară", spune olimpicul.

Rezultatele foarte bune ale elevilor clujeni nu sunt o surpriză: "Este deja o tradiţie la nivelul judeţului Cluj. Performanţa este în fiecare an notabilă. Avem foarte multe premii întâi, foarte multe premii doi, aş spune chiar nenumărate premii trei şi menţiuni pe toate specialităţile", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Horea Corcheş.

Alături de Flaviu, cu medalie de aur şi premiul întâi la matematică s-a întors şi Mihnea Cuibus, elev în clasa a opta a Şcolii Ioan Bob.

Comenteaza