Video Foto Zeci de hectare pârjolite în cinci comune din Cluj. Pompierii continuă lupta cu incendiile de vegetație uscată

Zeci de hectare pârjolite în cinci comune din Cluj. Pompierii continuă lupta cu incendiile de vegetație uscată
| Foto: isu cluj

În cursul zilei de sâmbătă 30 martie, au ars mai multe hectare de pășune în judeţul Cluj. Pompierii clujeni au interveit în forță.

Ziua de sâmbătă, 30 martie 2024, a adus din nou numeroase intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Astfel, până la această oră, pompierii clujeni au desfășurat nouă misiuni de acest fel, în localități precum Florești, Mărișel, Jucu, Plopi sau Beliș.

"O situație de amploare s-a înregistrat în comuna Mărișel, unde arderea necontrolată de vegetație uscată a afectat o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Prin eforturi susținute și ajutați de către localnici, pompierii au reușit să protejeze pădurea de flăcări. Chiar și la această oră, echipajul de la Garda de Intervenție Gilău se află în teren, cu scopul de a lichida ultimele focare", a transmis ISU Cluj.

În schimb, pompierii de la Garda de Intervenție Băișoara au finalizat în urmă cu puține momente intervenția din localitatea Plopi. În acest caz, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 10 hectare, iar pompierii au avut de parcurs un drum greu accesibil, de piatră. Misiunea a durat mai bine de trei ore.

Comenteaza