Zboruri transatlantice de la Cluj din 2013 sau 2014

Zboruri transatlantice de la Cluj din 2013 sau 2014
Noua pistă a aeroportului din Cluj-Napoca, unde lucrările au început oficial în această dimineaţă, va permite zboruri transatlantice nu peste zece ani, termen anunţat de directorul David Ciceo, ci chiar din 2013, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

"Eu sunt mai optimist şi voi face tot posibilul ca zborurile să poată fi operate fără probleme din 2013-2014. Problema nu sunt zborurile ci găsirea clienţilor pentru operatori", a spus Tişe la Ştirile Realitatea TV Cluj.

El spune că lucrările la pistă vor primi şi autorizaţia de construcţie din partea Primăriei Cluj-Napoca. "Sunt convins că vom primi autorizaţia. Investiţia aduce un plus de bine pentru dezvoltarea municipiului. Este în sarcina constructorului să obţină autorizaţia şi o va obţine în două săptămâni", a spus el.

Noua pistă presupune 200 de hectare de exproprieri, proces care va avea loc în paralel cu lucrările. "În nouă luni vrem să dăm pista în funcţiune. între timp facem şi licitaţia pentru prelungirea pistei, şi exproprierile. Avem un program făcut, pentru că lucrarea este extrem de importantă", a spus Tişe.

 

Comenteaza