Zbor Cluj-Istanbul, în ciuda crizei politice din Turcia. Cât costă biletele

Zbor Cluj-Istanbul, în ciuda crizei politice din Turcia. Cât costă biletele
Patru companii aeriene au anunţat zboruri Cluj-Napoca-Istanbul începând din vara lui 2016. Două şi-au retras ofertele, iar o alta a amânat lansarea cursei pe fondul situaţiei actuale din Turcia. Totuşi, un operator aerian turc anunţă inaugurarea primul zbor de pe Aeroportul Cluj luni, 1 august 2016.

"Compania aeriană Atlasglobal lansează primele zboruri din Cluj-Napoca la Istanbul în data de 1 august 2016, la ora 11:00. Pasagerii care vor zbura de la Cluj-Napoca spre Istanbul vor avea opţiunea unor legături cu orașe turcești, precum Izmir, Bodrum, Antalya, Adana, Gaziantep, Kayseri ve Trabzon și internațional cu Kuweit, Teheran, Doha, Tbilisi, Erbil, Sulaymaniyah, Bagdat, Dubai (Sharjah ), Bișkek, Erevan, Nizhnekamsk și Nicosia, prin timpi de transfer convenabili", se arată într-un comunicat de presă remis de operatorul aerian turc.

Zborurile de la Cluj la Istanbul sunt stabilite între Aeroportul Internațional Avram Iancu și Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul de două ori pe săptămână, în zilele de vineri și luni.

Zborurile care pornesc din Istanbul decolează la ora 10:10, ajungând la Cluj la ora 12:00; în timp ce zborurile care pornesc din Cluj decolează la ora 12:50, având sosirea la Istanbul la ora 14:35. Preţurile biletelor pornesc de la 79 euro dus-întors.

Din septembrie, Atlasglobal va adăuga zboruri între Cluj-Istanbul timp de șapte zile pe săptămână.

Amintim că, ca urmare a actualei situaţii geopolitice din Turcia, operatorul aerian Turkish Airlines a decis să amâne, pentru moment, debutul zborurilor Cluj-Napoca-Istanbul, programat pentru marţi, 26 iulie 2016. Şi companiile ariene Tarom şi Pegasus s-au arătat interesate să opereze zboruri pe ruta Cluj-Napoca-Istanbul, începând cu 1 iunie 2016, respectiv 2 iunie 2016. Între timp, Tarom scos din sistem acest zbor, iar ruta în cauză este indisponibilă pe site-ul operatorului low-cost turc.

Lovitură de stat în Turcia

În 15 iulie a avut loc o tentativă eșuată de lovitură de stat în Turcia organizată de Consiliul Păcii, un grup de militari din cadrul forțelor armate ale Turciei. Lovitura de stat a fost confirmată atât de prim-ministrul Binali Yıldırım, cât și de președintele Recep Erdogn care a chemat populația în stradă. Șeful Statului Major, Hulusi Akar, a fost luat ostatic, apoi a fost eliberat. Peste 290 de persoane au fost ucise la Ankara și Istanbul în timpul confruntărilor.

După lovitura de stat eşuată, preşedintele Turciei a început epurări masive în toate sferele sociale, mai ales în armată şi învăţământ, invocând legături cu organizaţia clericului Fethullah Gulen. Astfel, 15.000 de profesori din sistemul educaţional de stat au fost suspendaţi din funcţie, în timp ce altor 21.000 de profesori din sistemul privat li s-au suspendat licenţele de profesie, iar 1.500 de decani din toate universităţile din ţară au fost somaţi să demisioneze.

De asemenea, autoritatea audiovizuală turcă a suspendat licenţele de emise pentru 24 de posturi de televiziune şi radio, pentru aceeaşi acuzaţie. Câteva sute de angajaţi ai Guvernului au fost demişi, la fel ca şi 100 de membri ai serviciilor secrete. Marţi, au mai fost demişi câteva sute de salariaţi ai Guvernului şi 100 de angajaţi ai serviciilor secrete.

 

 

Comenteaza