Windows Business Group România: Utilizatorii XP se expun şi nivelul atacurilor creşte zilnic.

Windows Business Group România: Utilizatorii XP se expun şi nivelul atacurilor creşte zilnic.
Windows XP a devenit periculos pentru utilizatori, aceştia pot "beneficia" de furturi de date, spargeri ale conturilor de card sau furt de informaţii.

Potrivit lui Tudor Galoş, Windows Business Group Lead la Microsoft România, Windows XP nu mai beneficiază de suport tehnic din partea companiei. „Utilizatorii XP se expun şi nivelul atacurilor creşte zilnic. Au loc furturi de date, se sparg conturi de card, se fură informaţii", a declarat Galoş.

Oficialul a oferit drept alternativă la XP, Windows 8 şi vorbit despre interfaţa de tip tile din cadrul acestuia, care a fost implementată şi la sistemul de operare pentru telefoane mobile. „Este un model folosit şi la telefoanele mobile. Sunt aplicaţii care preiau informaţii şi le afişează pe ecran în timp real", a spus Tudor Galoş.

Potrivit money.ro, Windows 8 se va baza foarte mult pe aplicaţii HTML 5, un standard care este în lucru şi pe care IE 9 îl suportă. HTML 5 înseamnă că pot fi create experienţe web complexe, bogate grafic, cu un efort mic. Galoş, însă, a spus că e prea devreme să se vorbească despre o listă de perţuri.

 

 

 

Comenteaza