Weekend cu mult alcool la volan. Câți șoferi au fost prinși conducând "pe mai multe cărări", la Cluj

Weekend cu mult alcool la volan. Câți șoferi au fost prinși conducând "pe mai multe cărări", la Cluj
| Foto: Arhiva

Mai mulți șoferi s-au ales, în weekend, cu dosare penale după ce au fost prinși conducând pe drumurile din Cluj sub influența alcoolului. 

Polițiștii clujeni au depistat, în weekend, nu mai puțin de șapte șoferi conducând băuți.

Astfel, potrivit IPJ Cluj, sâmbătă, 5 octombrie, în jurul orei 23.40, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 48 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Plevnei, din Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

"Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei", transmite IPJ Cluj.

Duminică, 6 octombrie, în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 32 de ani, din Apahida, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia, din Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În prealabil bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

"Întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică la momentul sosirii poliţiştilor la faţa locului, a fost supus testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se arată în raportul IPJ Cluj.

Tot duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat, în jurul orei 23.50, un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe aleea Bizușa, din Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea permis de conducere.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", mai precizează IPJ Cluj.

Duminică, în jurul orei 12.10, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gherla au depistat un bărbat de 44 de ani, din Gherla, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Horea, din Gherla, afl\ndu-se sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit polițiștilor, rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 6 octombrie, în jurul orei 09.40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un tânăr de 22 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce conducea băut un autoturism pe Aleea Gârbău, din Cluj-Napoca.

"Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", au menționat polițiștii.

De asemenea, un bărbat de 32 de ani, din comuna Apahida, județul Cluj, a fost depistat de polițiști, duminică, în jurul orei 01.30, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism pe strada Traian Vuia, din Cluj-Napoca.

"Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", transmite IPJ Cluj

Iar, la data de 7 octombrie, în jurul orei 00.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 46 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice un autoturism pe strada Frunzișului, din Cluj-Napoca. Bărbatul a fost depistat de poliţişti după ce în prealabil a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube material.

Potrivit polițiștilor, rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferii depistați băuți la volan sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă  prevazută şi pedepsită de Codul penal.

 

Comenteaza