Weekend aglomerat pentru ISU Cluj. Zeci de intervenții la accidente rutiere și incendii

Weekend aglomerat pentru ISU Cluj. Zeci de intervenții la accidente rutiere și incendii
| Foto: isu cluj

Salvatorii clujeni au avut un sfârșit de săptămână plin cu intervenții la accidente rutiere sau pentru stingerea incendiilor. Au fost gestionate și foarte multe cazuri medicale urgente.

Pompierii din cadrul ISU Cluj au desfășurat, în perioada 8 - 10 martie 2024, 239 de misiuni, dintre care 40 de intervenții au fost la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 199 de cazuri medicale.

Printre cele mai importante, pompierii amintesc intervenția de duminică, 11 martie 2024, la un incendiu care a cuprins o anexă gospodărească, în care era amenajată o magazie și un adăpost de animale, în localitatea Valea Groșilor, comuna Vad. La misiune au luat parte două autospeciale cu apă și spumă, iar echipajele ISU au acționat pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră anexa gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Nu au existat persoane care să solicite consult medical, iar intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite. În urma cercetărilor preliminare, a rezultat că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a construcție.

Tot duminică, pompierii din cadrul Detașamentelor Huedin și 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de vacanță din localitatea Mănășturu Românesc, comuna Mănăstireni. La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autoscară, unde au găsit mansarda imobilului, cu o suprafață de aproximativ 70 mp, cuprinsă în totalitate de flăcări.

Intervenția pompierilor, sprijiniți de serviciile voluntare pentru situații de urgență din Mănăstireni și Râșca, a împiedicat extinderea flăcărilor la o terasă, o magazie și un al doilea corp de locuit din gospodărie, precum și lichidarea tuturor focarelor incendiului.

"Operațiunile de stingere și înlăturare a efectelor negative ale incendiului au durat mai bine de două ore. O persoană a fost consultată de către echipajul SMURD, la locul incendiului, fără a fi transportată la spital. Conform cercetărilor preliminare, focul a pornit, cel mai probabil, de la coșul pentru evacuarea fumului izolat necorespunzător față de materiale combustibile", a informat ISU Cluj.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Comenteaza