Weekend aglomerat pentru ISU Cluj. Pompierii și SMURD-ul au intervenit la peste o sută de cazuri

Weekend aglomerat pentru ISU Cluj. Pompierii și SMURD-ul au intervenit la peste o sută de cazuri

Salvatorii clujeni au avut trei zile pline cu intervenții la accidente rutiere sau incendii.

Pompierii clujeni au desfășurat, în perioada 17 – 19 februarie, 160 de intervenții dintre care 27 au fost misiuni de stingere a incendiilor și accidente rutiere. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 133 de cazuri.

Printre cele mai importante intervenții se numără un accident rutier petrecut sâmbătă, pe strada Avram Iancu din Florești. Pompierii au găsit la fața locului trei autoturisme avariate, iar doi adulți și un copil au fost transportați la spital de echipele de salvare. Nu au existat persoane încarcerate. Totodată, au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Pompierii de la Detașamentul Dej au oferit sprijin, în aceeași zi, la un accident rutier petrecut pe strada Vâlcele din Dej. Două autospeciale s-au deplasat la fața locului, alături de două ambulanțe. Echipajele de salvare au găsit un autoturism răsturnat într-un șanț adânc de aproape doi metri.

„Din fericire, nu au existat victime încarcerate, dar trei bărbați au suferit mai multe leziuni și se aflau în imposibilitatea de a ieși singuri din șanț, fiind conștienți și cooperanți. Drept urmare, pompierii i-au scos folosind tărgile cu lopeți și i-au predat echipajelor medicale, pentru evaluare și transport la spital. Mai exact, a fost vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. De asemenea, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, anunță ISU Cluj.

De asemenea, pompierii din Huedin au avut de stins, în noaptea de sâmbătă, un incendiu produs la o locuință din localitatea Beliș. În urma incendiului, imobilul a fost distrus pe o suprafață de 100mp. Nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale. Potrivit pompierilor, incendiul a pornit de la un scurtcircuit.

Un accident rutier a avut loc pe DN1, duminică, 19 februarie, în apropierea localității Bologa. Pompierii Detașamentului Huedin au intervenit de urgență la față locului, unde două autotrenuri au fost implicate. Nu au existat persoane încarcerate. Medicii au evaluat doi bărbați, dar aceștia au refuzat transportul la spital.

Comenteaza