Foto Vulpile, la plimbare zi şi noapte printre blocurile din Florești / ”Caută de mâncare. Se apropie foarte mult de oameni... ”

Vulpile, la plimbare zi şi noapte printre blocurile din Florești / ”Caută de mâncare. Se apropie foarte mult de oameni... ”
Vulpea, la plimbare printre blocurile din Florești / ”Înfometată și foarte amărâtă! Se apropie de oameni... Unde ar trebui să sunăm?”
Vulpea, la plimbare printre blocurile din Florești / ”Înfometată și foarte amărâtă! Se apropie de oameni... Unde ar trebui să sunăm?”
Vulpea, la plimbare printre blocurile din Florești / ”Înfometată și foarte amărâtă! Se apropie de oameni... Unde ar trebui să sunăm?”

În comuna clujeană Florești, cetățenii au dat peste mai multe vulpi se plimbă printre blocurile de pe Cetății, Porii, Eroilor. Oamenii spun că animalele se apropie foarte mult de oameni, ceea ce unora li se pare periculos, deși alții se bucură de poze cu acestea.  

"Azi în Florești, pe Cetății lângă Patiserie. Înfometată și foarte amărâtă! Oare nu se poate face nimic? Să o preia cineva? E foarte blândă, se apropie de oameni, totuși nu e ok. Unde ar trebui să sunăm?”, atrage atenția o femeie din comuna clujeană pe grupul de Facebook Trăiesc în Florești - Cluj. Aceasta a postat fotografii cu o vulpe care rătăcea, ziua în amiaza mare, prin fața unui bloc de pe strada Cetății.  

”Avea coada mai subţire (nu atât de pufoasă) se plimbă de câteva săptamâni în zona Porii, Urușagului. Caută de mâncare. Devin și la noi, ca în anglia de-a casei. Domestice... Dar cu grijă totuși nu vă apropiați”, semnalează altcineva în comentariile postării. 

”Nu e singură, sunt mai multe, sigur că sunt amărâte... Şi pe Eroilor se vede, mai spre seară cel puțin una”, este un alt comentariu la postarea care semnalează prezența animalelor sălbatice între oameni. 

Unii floreșteni spun că au îndrăznit să o hrănească din mână. Atenție la RABIE spun cei care au mai interacționat cu animalele sălbatice: ”Mușcă în momentul mai puțin așteptat nu vă apropiați”.
 
Faptul că animalele slăbatice au coborât în localitatea clujeană este pus pe seama faptului că s-a cpnstruit atât de mult, iar animalele sălbatice au confundat habitatul lor natural cu aleile din Florești, cred alții: ”Blocuri, case... pădurea la animale nu mai există. Ăștia suntem!”

Vulpea ar putea fi ”purtătoare de tot felul de boli și rabie. Când vedeți așa ceva nu va încredeți și nu va apropiați. Anunțat autoritățile”, transmit majoritatea celor care au văzut postarea de pe grup. 
 
În ultima perioadă se poate observă apropierea animalelor sălbatice, mai ales vulpi și urși, în comunități. Important este ca oamenii să nu încerce să facă fotografii cu animalele pentru că acestea pot avea un comportament imprevizibil, din cauza lipsei apei și a hranei. În caz de mușcătură de animal sălbatic sau orice fel de animal nevaccinat pentru turbare, oamenii sunt îndemnați  să se adreseze urgent medicului specialist de boli infecțioase.

”Sunati la Politia Locală cand vedeti animale salbatice în zona locuințelor. Vulpile pot fi purtatoare de rabie. Rabia se transmite prin zgârietură/muşcătură de la animalul infectat la alt animal sau la om. Atenţie şi la pisicile lăsate libere, nu ştiţi când se iau la harţaă cu vreo vulpe. De aceea la căţei şi pisici se face vaccin antirabic preventiv. NU vă apropiati de vulpi, nu le provocaţi, evitaţi orice muşcătură/zgârietură. În caz că vi se întâmplă vouă sau animalului de companie trebuie mers de urgenţă la medic, respectiv la veterinar”, a comentat un alt floreștean postarea. 

”Eu nu stiam cum sa o speriu, incercam să o fugăresc si doamna cu copil mic se apropia de ea pt simplu fapt ca e blândă si sa-i facă poză!! Inconstientă in astfel de situatii fară să vă supărati pe mine, este un animal sălbatic si foarte periculos, să nu uităm că este si foarte șireată (vicleană)!”, a mai scris cineva. 

În concluzie, ”sunați Politia Locală în momentul în care sesizați prezența animalelor sălbatice în zone populate. Există contracte de colaborare cu asociații de profil, iar cei de la Poliția Locală solicită intervenția acelor asociații dacă sunt sesizați”. 

Comenteaza