Vremea rea a lăsat fără curent electric mai multe localități din Cluj. Toate echipele de intervenție sunt pe teren

Vremea rea a lăsat fără curent electric mai multe localități din Cluj. Toate echipele de intervenție sunt pe teren
| Foto: Getty Images

Ninsoarea și viscolul face probleme zona de munte din Cluj. În mai multe comune au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică, după ce 18 linii de medie tensiune sunt afectate integral sau parțial.

Urmare a fenomenelor meteorologice din perioada 26-27 februarie, Distribuție Energie Electrică Romania intervine cu toate cele 26 de echipe în teren. Potrivit Prefecturii Cluj, situația avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică este următoarea:

- 18 linii de medie tensiune sunt afectate integral sau parțial

- 189 de posturi de transformare sunt nealimentate

Conform sursei citate, zonele afectate sunt în continuă dinamică urmare a intervențiilor, acestea sunt: Gilău – parțial, Rusești, Someșul Rece, comuna Măguri Răcătău, Borșa, Băișoara, Muntele Băișorii, Iara, Buru, Aghireșu, Ticu, Nadășu, comuna Râșca, Tiocu, Panticeu, Pălatca, Ciubanca, Bogata.

Reamintim că zona de munte a județului Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, până la ora 15.

Astfel, în următoarele 4 ore, local, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă de 1-3 cm. Pe crestele montane vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50 - 60 km/h, viscolind ninsoarea.

Comenteaza