Vremea de Paşte: Averse cu tunete şi fulgere

Vremea de Paşte: Averse cu tunete şi fulgere
Sâmbătă, norii şi precipitaţiile se extind peste toate regiunile ţării. Trecător apare şi soarele, dar vor fi prezente din când în când averse cu tunete şi fulgere, mai însemnate cantitativ în zonele de deal şi de munte. Vântul devine şi el mai insistent, mai ales în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime scad în aceste condiţii, dar rămân apropiate de cele obişnuite pentru această dată.

Vineri va fi o zi frumoasă şi caldă. Va fi destul soare, dar trecător şi nori mai ales în nordul ţării şi la munte, unde din loc în loc, va ploua slab. Spre seară şi în timpul nopţii, norii se îngroaşă treptat dinspre sud-vestul ţării şi aduc cu ei averse, descărcări electrice şi rafale trecătoare de vânt, deocamdată pe arii restrânse. Regimul termic rămâne peste cel obişnuit, cu valori cuprinse între 14 şi 24 de grade.

În regiunile din vestul lanţului carpatic urmează încă o zi frumoasă şi caldă. Începe cu mult soare, câţiva nori la amiază, dar spre seară aceştia se înmulţesc mai ales în Banat, nordul Transilvaniei şi al Crişanei, dar şi în Maramureş. Temperaturile vor fi cât se poate de plăcute: 14 grade la Miercurea Ciuc, 16 la Cluj Napoca, 17-18 grade la Braşov, Sibiu, şi Satu Mare, 18 la Oradea şi 20 la Arad şi la Timişoara.

Sâmbătă, norii şi precipitaţiile se extind peste toate regiunile ţării. Trecător apare şi soarele, dar vor fi prezente din când în când averse cu tunete şi fulgere, mai însemnate cantitativ în zonele de deal şi de munte. Vântul devine şi el mai insistent, mai ales în regiunile extracarpatice.

Temperaturile maxime scad în aceste condiţii, dar rămân apropiate de cele obişnuite pentru această dată, cu valori cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc şi 21 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu.

În prima zi de Paşte va fi puţin soare, dar instabilitatea atmosferică se va manifesta din nou în toate regiunile: ploi, descărcări electrice, dar măcar vântul se mai domoleşte. Valorile termice se vor încadra la amiază între 10 grade la Miercurea Ciuc şi 20 de grade la Călăraşi.

Vremea la Cluj:

- Vineri, 13 aprilie: 8-19 grade Celsius. Cer parţial înnorat. 20% şanse de precipitaţii sub formă de ploaie.

- Sâmbătă, 14 aprilie: 8-19 grade Celsius. Ploi

- Duminică, 15 aprilie: 7-17 grade Celsius. Ploi

- Luni, 16 aprilie: 6-17 grade Celsius. Ploi

Etichete
Comenteaza