Vreme rea. Ploaie, vânt, ninsoare

Vreme rea. Ploaie, vânt, ninsoare
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de timp nefavorabil valabilă până luni, la ora 09:00.

În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, iar în Carpaţii Meridionali, precipitaţii sub formă de ninsoare sunt anunţate pe seară şi în noaptea de duminică spre luni. 

Vântul va sufla cu putere, îndeosebi în regiunile sudice ale ţării unde se vor depăşi la rafală 40-50 km/h. Pe crestele montane, ANM anunţă că va sufla cu 60 km/h, viscolind zăpada. 

O atenţionare de tip cod galben a intrat deja în vigoare duminică la 15:30 şi este valabilă până la 19:30. Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în zona "montană şi submontană a judeţelor Neamţ şi Suceava se vor semnala ninsoare moderată, vânt  - cu intensificări de până la 50 km/h, ce va duce la scăderea vizibilităţii sub 100 m, mai ales în zonele montane înalte".

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române le recomandă şoferilor care circulă în zonele vizate de codul galben "să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic şi să nu frâneze sau să vireze brusc".

Comenteaza