Vreme frumoasă pentru echinoxiul de primăvară, meteorologii aşteaptă răcirea vremii săptămâna viitoare VIDEO

Vreme frumoasă pentru echinoxiul de primăvară, meteorologii aşteaptă răcirea vremii săptămâna viitoare VIDEO
Temperaturile din ultimele zile sunt cu 5-6 grade Celsius peste media acestei perioade, spun specialiştii. Vorbim despre temperaturi apropiate de cele ale verii, chiar dacă abia astăzi am intrat, şi din punct de vedere astronomic, în sezonul de primăvară.

În acest an, echinocţiul de primăvară are loc în 20 martie. În această dată, durata zilei şi a nopţii este egală în aproape toate zonele de pe glob.

De astăzi este primăvară şi din punct de vedere astronomic. Zilele vor deveni mai lungi, iar nopţile mai scurte. Temperaturile de peste zi sunt însă aproape de vară. Meteorologii spun că termometrele indică valori peste medie acestei perioade a anului. Până la sfârşitul săptămânii se anunţă zile însorite cu maxime de până la 22 de grade. Minimele nu vor scădea sub 0 grade.

"Sunt cu 5,6 grade mai ridicate, la maxime vorbim, faţă de norme. Minimele sunt pe normă sunt apropiate faţă de normalul perioadei", spune meteorologul Narcis Maier. "Duminică aşteptăm o schimbare a vremii, o instabilizare a masei şi apariţia precipitaţiilor", adaugă el.

În zona de munte, mercurul din termometre va urca până la 15 grade. Pe timpul nopţii, temperaturile vor fi însă negative. Pentru săptămâna viitoare meteorologii anunţă o uşoară răcire a vremii.

Comenteaza